Posteado por: mertxepasamontes | 16 marzo 2009

Neuroarte y belleza por Francisco Mora (link)

Análisis de la web:


El cutural.es – Neuroarte y belleza por Francisco Mora [en línea] http://www.elcultural.es/version_papel/CIENCIA/9773/Neuroarte_y_belleza


a)Títol: El cultural.es Neuroarte y belleza http://www.elcultural.es/version_papel/CIENCIA/9773/Neuroarte_y_belleza

b) Autors: de l’article: Francisco Mora.

De la revista digital El Cultural.es: Directora: Blanca Berasátegui ; Caps de Redacció: Nuria Azancot, Javier López Rejas; Caps de Secció: Paula Achiaga, Liz Perales, Cristina Jaramillo; Redacció: Francisco J. Alarcos, Daniel Arjona, Alberto Ojeda, Juan Sardá.

c) Institució: Editat per Prensa Europea del Siglo XXI, S.L. diari El Mundo, suplement El Cultural. Editad per El Cultural Electrónico, S.L., la versió digital.

d) Objectius: De la revista: publicar informació i opinió rigorosa i lliure sobre literatura, art, teatre, cinema, música i ciència, de la mà de crítics i especialistes de reconegut prestigi internacional. Així mateix, totes les setmanes inclou reportatges i entrevistes amb els més importants intel•lectuals i creadors del moment.
De l’article: fer una reflexió sobre l’art a partir dels fonaments establits per la neuroestètica.

f) Continguts: Revista sobre art, literatura, cinema, teatre, etc.
Article: com el cervell percep l’art a través d’uns universals, com una capacitat d’extreure l’essència d’allò que veu i percebre-les en una obra d’art encara que aquesta no tingui tota la informació. D’aquí dedueix Mora, que el cervell completa la informació que li falta i això fa d’una obra un “universal”.

g) Qualitat: és bastant completa, toca molts temes i son bastant rigorosos. La navegació és senzilla i tens la possibilitat de subscriure’t als continguts.

h) Actualització: ho fan diàriament. Data de la publicació de l’ article: 10/06/02004


a)Título: El cultural.es Neuroarte y belleza http://www.elcultural.es/version_papel/CIENCIA/9773/Neuroarte_y_belleza

b) Autores: del artículo: Francisco Mora.

De la revista digital El Cultural.es: Directora: Blanca Berasátegui ; Jefes de Redacción: Nuria Azancot, Javier López Rejas; Jefes de Sección: Paula Achiaga, Liz Perales, Cristina Jaramillo; Redacción: Francisco J. Alarcos, Daniel Arjona, Alberto Ojeda, Juan Sardá.

c) Institución: Editado por Prensa Europea del Siglo XXI, S.L. periódico El Mundo, suplemento El Cultural. Editado por El Cultural Electrónico, S.L., la versión digital.

d) Objetivos: De la revista: publicar información y opinión rigurosa y libre de literatura, arte, teatro, cine, música y ciencia, de la mano de críticos y especialistas de reconocido prestigio internacional. Asimismo, todas las semanas incluye reportajes y entrevistas con los más importantes intelectuales y creadores del momento.
Del artículo: hacer una reflexión sobre el art a partir de los fundamentos establecidos por la neuroestètica.

f) Contenidos: Revista sobre arte, literatura, cine, teatro, etc.

Artículo: como el cerebro percibe el arte a través de unos universales, una capacidad de extraer la esencia de aquello que ve y percibirlas en una obra de arte aunque esta no tenga toda la información. De ahí deduce Mora, que el cerebro completa la información que le falta y eso hace de una obra “universal”.

g) Calidad: es bastante completa, toca muchos temas y son bastante rigurosos. La navegación es sencilla y tienes la posibilidad de subscribirte a los contenidos.

h) Actualización: lo hace diariamente. Fecha de la publicación del artículo: 10/06/02004

Anuncios

Responses

  1. Una primera observació crítica:

    L’article de Mora parla de “l’artista” i en l’exemple cita “una mujer”. Això em remet a un tipus de llenguatge que genera una sensació de realitat on hi ha “un” artista (l’home, el geni) que és subjecte individual i particular, i una “musa” (la dona) que és objecte.

    Hi ha moltes formes discursives, i algunes tenen un to determinat que val la pena aprendre a deconstruir, què hi ha a sota, quina creença…

    • És cert, però de moment Mora m’interessa com a referent en Espanya del tema, encara que gran part del que explica a la seva obra està basat a l?obra de Semir Zeki, que crec que és més objectiu en les seves conclusions. Així que de moment, treballarem amb en Zeki.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Categorías

A %d blogueros les gusta esto: